Besøk hos Gilde med grillinspirasjon og deilig grillmat

1. mai 2013

Ukategorisert

 

GrillGildes fem grillkategorier

Sammen med andre utvalgte matbloggere ble jeg invitert til Nortura for å få bedre kjennskap til hva som skjer i forbindelse med matforedlingen før kjøttet ligger i butikkhyllene. Hovedtemaet for kvelden var grilling, men i tillegg fikk vi blant annet se parteringen av en gris, lære litt om mørhets- og kvalitetsforskjeller på kjøtt, samt servert et nygrillet utvalg av Gildes storsatsning innen nye grillråvarer denne sommeren.

 

XL seriens «Big Ribs», «Pulled Pork» (bakerst) og Sunt & Godt serien sin «Renskåret ytrefilet med sitron og basilikum» (midten).

1. mai lanserte Gilde sin største satsing noensinne med GrillGilde konseptet hvor de har delt inn sine 46 grillprodukter i fem kategorier som skal gi forbruker enkel og tydelig informasjon om gode grillråvarer som egner seg til forskjellige situasjoner. Kategoriene de har valgt er: Rask & Enkel, Sunt & Godt, Klassikere, XL, og Gourmet. Vi fikk en presentasjon av de forskjellige varene og førsteinntrykket er at de har klart å velge ut produkter som vil treffe et bredt spekter; du har alt fra de store saftige burgerne og spareribsene til den renere og sunnere produktene. Samtidig har de en fin balanse mellom de klassiske produktene som alltid selger, og å ha valgt ut nye produkter som for mange er ukjente og som jeg tror vil vekke nyskjerrighet hos en voksende gruppe forbrukere. Eksempler på slike produkter er XL-seriens «Pulled Pork» (som smaker forbløffende godt) og Gourmet-seriens «Salsiccia». Et annet pluss jeg vil gi Gilde for sine nye produkter er at mange av dem har marinade og krydderblanding separat i pakken, noe jeg personlig setter stor pris på siden jeg vanligvis unngår ferdig smakssatte produkter. Unntaket er naturligvis kategorien Rask & Enkel – for poenget her er jo at det skal går raskt.

Utenom de produktene vi fikk smake der har jeg ikke rukket å prøve så mange av produktene enda, men kommer helt sikkert til å gjøre det fremover, og jeg kommer til å være ærlig om hva jeg mener når jeg deler det med dere lesere. Vi fikk med oss en bag med noen produkter og så langt har jeg prøvd Gourmet-seriens «Lammeplomme» med godt hell. I dag skal vi ha «Spareribs med spicy honey» så får vi håpe det blir like bra. På nettsiden til GrillGilde.no finner man også tips til tilbehør og andre grilltips. Noe av tilbehøret fikk vi smake på treffet og var veldig godt.

Steve Westerby deler ivrig sin kjøttkunnskap med lydhøre matbloggere

Steve viser hvordan man tar ut indrefileten

Kjøtteksperten og Grillmesteren Steve Westerby, som jobber som produktutvikler i Nortura, startet kvelden med mye informasjon om alt fra grillingens historie og amerikanske barbequetradisjoner til forskjellige grillteknikker og grilltyper. Videre fikk vi en utdypende innføring i mørhet- og kvalitetskontroll på oksekjøtt og hvordan man skal skjære kjøttet riktig, før vi fikk se parteringen av forskjellige kjøttstykker på en gris. Kvelden ble avsluttet med produktinformasjon og en kjempegod middag på takterassen hos Nortura. Her fikk vi servert nydelig grillmat med godt tilbehør og god drikke, akkompagnert av avslappede men ivrige matdiskusjoner med arrangørene og matbloggkollegaer.

2 Responses to “Besøk hos Gilde med grillinspirasjon og deilig grillmat”

  1. The Kitchn Queen Says:

    Takk for sist! Veldig hyggelig å treffe deg, Mariann, og bra å høre at du også koste deg. Ha en strålende grill-helg!

    Reply

    • Mariann Says:

      Hei Kitchn Queen:) Ja, det var veldig hyggelig med treff. God grillhelg og sommer til deg også:) Hilsen Mariann.

      Reply

Leave a Reply