Tortelloni – fylt med kjøtt, mascarpone og spinat

Hjemmelaget tortelloni er både morsomt å lage og smaker veldig godt. Tortelloni er en slektning av den mer kjente tortellinien, og forskjellen er størrelsen og type fyll. Tortellonien serveres oftest med kjøtt, bladgrønnsaker og ost, mens tortellini skal serveres med buljong, ost eller en saus som kalles ragu. Uansett om du velger å lage tortelloni eller tortellini er jeg sikker på at det vil falle i smak hos både store og små, det gjør det i alle fall hjemme hos meg.

Til to store og en liten trenger du:

  • 1 porsjon ekte italiensk pastadeig
  • 200 g mascarpone
  • 100 g finhakket spinatblader
  • 100g karbonadedeig
  • 1/2 dl raspet parmesan
  • salt og pepper

Stek kjøttdeigen og krydre med salt og pepper.

Ha finhakket spinat i en skål og tilsett kjøttdeig, mascarpone (man kan også bruke ricottaost om man heller vil det) og parmesan, og bland alt sammen til en fin røre.

Ta ut pastadeigen fra kjøleskapet, del den i to og kjevle den ut til en ca 2 mm. tykk leiv. Bruk mye mel så den ikke setter seg fast. Bruk en passende form, for eksempel en kaffekopp, og trykk ut rundinger:

Legg fyll på halve delen og smør litt sammenvispet egg rundt kanten som vist på bildet. Brett over den andre halvdelen av pastarundingen og klem sammen. For å få den karakteristiske formen tar du en pastabit, legger pekefingeren på midten og bruker tommelen og langefingeren til å klemme pastahjørnene sammen rundt pekefingeren. Legg de ferske tortelloniene på et melet bakepapir.

Kok opp rikelig med vann og tilsett 1 ts salt og 1 ss olivenolje. Legg oppi pastaen og kok den i ca. 5 min. til den er al-dente. Plukk gjerne opp en og test slik at du vet at den er passe kokt.

Server med en god olivenolje, revet parmesan og frisk basilikum.

Vel bekomme!

4 tanker om “Tortelloni – fylt med kjøtt, mascarpone og spinat

  1. Tilbaketråkk: Ekte italiensk pastadeig | MariannMat

  2. Tilbaketråkk: Fetafylte tortellini i tomatsaus | MariannMat

  3. Tilbaketråkk: Parmesanbrød med Tomat og Basilikum | MariannMat

  4. Tilbaketråkk: Tortellini med Skinke, Parmesansaus og Timian | MariannMat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *