Kokte pærer smaker kjempegodt og kan smakssettes med mye forskjellig. Her har jeg valgt å bruke Kanel og Stjerneanis som gir en spennende smak til den varme bærsausen og vaniljeisen. Dette er en dessert som er enkelt å lage til flere gjester siden du kan koke så mange pærer du vil i samme kasserolle. De gjør seg også selv mens de ligger der og godgjør seg selv og du tilbereder den andre maten du vil servere. Denne desserten passer både til en finere og en mer uformell middag.
Til tre personer trenger du:
Lake:
- 1 liter vann
- 400 g sukker
- 1 stjerneanis
- 2 kanelstenger
Tilbehør:
- 3 små pærer (jeg brukte en type som heter Guyot)
- 3 kuler vaniljeis
- 100 g frossne bær
- karamellsaus
- frisk mynte
Lag lake av vann, sukker og krydder og gi det et raskt oppkok til sukkeret er oppløst. Skrell pærene fint med en potetskreller, la stilken være igjen. Lag et lite snitt i bunnen slik at pæren er lett å sette stående på fatet ved servering. Legg pærene i laken og la de trekke på svak varme i 1,5 – 2 timer.
Rett før servering var,er du de frossne bærene i en liten kjele. Ta opp isen slik at det er enkelt å lage fine kuler.
Server krydderkokte pærer med varme bær, vaniljeis, karamellsaus og frisk mynte.
Vel Bekomme!
18. mai 2013
Dessert