Paprikapesto

19. desember 2012

dressinger og marinader

Pesto av paprika er kjempegodt! Den egner seg for eksempel godt å blande med pasta eller som pålegg til crostini eller sprø loffskiver. Den er også god å bruke som fyll i kjøttstykker osm kyllingbryst eller svinefilet. Den er også fin å putte i fine glass og gi bort i gave:)

Til 10 små paprikapesto (ca 6 dl) trenger du:

  • 6 røde paprika delt i to og renset
  • 125 g ristede pinjekjærner
  • 125 g revet parmesan
  • 1,5 dl olivenolje
  • 0,5 – 1 dl rapsolje eller solsikkeolje
  • 2 – 3 ts salt
  • sort pepper

Legg de delte og rensede paprikaene med skinnsiden opp på et bakepapirkledd stekebrett. Stek de i ovnen på grillfunksjon på 250 grader i ca 20 minutter eller til mye av skinnet har blitt sort. Ta ut paprikaene og pakk de inn i plastfilm og la de hvile i 15 minutter før du tar av skinnet.

 

 

 

Legg paprikakjøttet i en kjøkkenmaskin og kjør til en jevn masse. Tilsett ristede pinjekjærner og finrevet parmesan og kjør sammen før du tilsetter oljen i en tynn stråle mens du kjører maskinen på lav hastighet. Juster konsistensen med mer eller mindre olje. Smak til med salt og pepper.

Ha paprikapestoen på rene tørre glass og oppbevar med tett lokk i kjøleskap.

 

Tips! Prøv denne pestoen til fersk tagliatelle, stekt kyllingbryst og grønne oliven.

 

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply