Pannekakeoverraskelse – en sunn(ere) pannekakemiddag

11. august 2011

Egg og ost, Fugl

Pannekaker til middag trenger ikke alltid å bestå av sukker, syltetøy og en suppe som tilbehør. Selv om denne tradisjonelle norske måten å servere pannekaker på smaker godt synes i alle fall jeg det er godt med en variasjon innimellom. Derfor har jeg prøvd meg frem til et fyll som gjør middagen litt sunnere enn den vanligvis er og som smaker kjempegodt. Man kan fylle pannekakene med hva som helst og det er egentlig bare fantasien og ganen som bestemmer. Det samme gjelder måten å servere det på, og er du som meg som synes det er gøy å dandere mat slik at det ser delikat ut er det bare å slippe seg løs. Denne pannekakemiddagen er basert på mange av mine favorittråvarer og blir definitivt en gjenganger hjemme hos oss. Overraskelsesmomentet var også en suksess da både Lars-Erik og Mali virket litt skeptisk i starten, men signaliserte at det var veldig godt underveis:)

Til to store og en liten trenger du:

Pannekaker:

  • 2 dl melk
  • 1,75 dl hvetemel
  • 2 egg
  • en klype salt

Fyll:

  • 300 g kyllingfilet i biter
  • 2 grillpølser
  • 5 asparges
  • 1/2 rød paprika
  • 5 små tomater i båter
  • 2 ss basilikumpesto
  • salt og pepper
  • 50 g margarin
  • 2 ss  hvetemel
  • 3 dl melk
  • 50 g revet hvitost
  • 30 g revet parmesan

Tilbehør:

  • Spekeskinke
  • balsamicodressing
  • 6 tannpirkere (uten smak)

Bland ingrediensene til pannekakerøren og la den stå mens du lager fyllet.

Stek opp kylling og skjær pølsene i biter. Kok opp vann, kutt av nederste del av aspargesene og la dem trekke i kokende vann i 2 minutter. Skyll dem i kalt vann etterpå. Kutt opp paprika, tomat og asparges i biter. Ta vare på aspargestoppene.

Lag ostesaus ved å smelte margarin og tilsette hvetemel til en jevning. Tilsett melken og la den småkoke et par minutter. Tilsett revet hvitost og parmesan og rør inn til osten har smeltet.

Tilsett basilikumpesto, hakkede grønnsaker, pølse og kylling og la det småkoke et par minutter. Hold fyllet varmt mens du steker pannekaker.

Legg fyllet midt på pannekaken og pakk det inn. Sett to aspargestopper ned i fyllet slik at de stikke opp og fest pannekaken med tannpirkere.

Så er det bare å servere pannekakeoverraskelsene med spekeskinke og en god balsamikodressing. Her serveres de også med hjemmelaget solbærsaft, namnam!

Vel Bekomme!

,

No comments yet.

Leave a Reply