Fiskepinner med Erte- og Potetmos og Hollandaise

24. februar 2013

Fisk og Skalldyr, Middag

 Å servere hjemmelagde fiskepinner er en fin måte å få barn til å spise fisk på. Disse er både enkle og kjempegode, i tillegg er de mye synnere enn de du finner i frossendisken.

 

Til 2 store og en liten trenger du:

  • 500 g fersk torskefilet (evt annen hvit fisk)
  • 2 never havsalt
  • hvetemel
  • 2 egg
  • brødrasp eller griljermel
  • smør og olje til steking

Erte- og potetmos:

  • 6 mellomstore poteter, renset i terninger
  • 25 g frossne erter
  • 1/2 dl fløte
  • salt og pepper
  • 1 ss smør

Hollandaise:

  • 3 eggeplommer
  • 150 g smeltet smør
  • salt og pepper
  • saft fra 1 sitron
  • litt finkuttet persille

Salat:

  • Revet gulrot
  • Revet agurk
  • litt sitronsaft

Gni torsken godt inn med salt og la den ligge i ca 20 minutter. Klargjør tre fat med mel, egg og brødrasp. Vask av saltet og tørk den med kjøkkenpapir. Del fisken i ca 1 – 1,5 cm tykke skiver. Vend stykkene først i mel, så i sammenvispet egg, og til slutt i brødraspet. Pass på at du dekker hele fiskestykket på alle kanter. Stek fiskepinnene i varm panne med smør og olje til de er gylne og sprø på begge sider.

 

 

Erte- og potetmosen lager du ved å koke potetbitene møre. Tilsett de frossne ertene og gi vannet et oppkok før du siler av vannet. La potetene og ertene dampe av seg litt. Vend inn smør og mos til en grov erte- og potetmos. Tilsett fløte til ønsket konsistens og smak til med salt og pepper.

Sausen lager du ved å smelte smør på svak varme uten å riste på kasserollen. Det hvite melkestoffet skal skille seg fra fettet og falle til bunnen av kasserollen mens det smelter. Eggeplommene har du i en annen kjele på svak varme. Pisk eggeplommene slik at de blir litt skummete. Tilsett fettet (ikke det hvite melkestoffet) litt etter litt mens du pisker ganske raskt slik at blandingen tykner. Når du har tilsatt alt fettet og melkestoffet er igjen skal du ha en passe tykk masse i kjelen. Tilsett sitronsaft mens du visper og smak til med salt og pepper. Tilsett persille til slutt.

Riv gulrot og agurk, bland og skvis over litt sitronsaft.

Server hjemmelagde fiskepinner med erte- og potetmos, hollandaise og syrlig frisk salat.

Vel Bekomme!

 

, ,

No comments yet.

Leave a Reply