Chillitomatsuppe med creme fraiche og makaroni

4. juli 2011

Supper

En enkel og god suppe som passer både som forrett og som en lett middag. Den er litt sterkere enn vanlig mild tomatsuppe, men ikke for sterk for min lille datter på to år. I vår familie er denne suppen en fast følgesvenn til pannekakene.

 

Til to store og en liten trenger du:

  • 2 sjalottløker
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss rød tomatpesto
  • 1 liten rød chilli
  • 2 dlkokende vann
  • 1/2 terning grønnsaksbuljong
  • 6 store tomater i terninger
  • salt og pepper
  • 3 kvaster frisk timian
  • ca100 gkokt makaroni
  • creme fraishe
  • parmesan

Finhakk sjalottløk og hvitløk og stek det i litt olivenolje i pannen til løken har blitt blank og fin. Rør inn tomatpuré, pesto pg finhakket chilli. Er du redd suppen kan bli for sterk kan du fjerne den delen av chillien frøene sitter fast i. Bland inn tomatene og buljongvannet og la det småkoke et par minutter. Kjør suppen i blender til du får en fin og smidig konsistens. Smak til med salt og pepper.

Hell suppen i en dyptallerken, legg en skje creme fraishe og en stor skje makaroni oppi. Pynt med timian og parmesan.

Tips! For å få en fullverdig middag kan du bruke mer makaroni, et par kokte egg og et godt brød til.

Vel bekomme!

 

,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Grønnsaks- og Fetafylte Pannekaker | MariannMat - 19. januar 2012

    […] Legg fyllet i to av pannekakene sammen med litt fetaost. Server sammen med for eksempel tomatsuppe. […]

Leave a Reply