Vegetarsushi

10. januar 2013

Ris

Sushi har blitt mer og mer vanlig i det “norske” kostholdet de siste årene, men fortsatt er det noen som vil spise det enten på grunn av den rå fisken eller de fremmede smakene. Her er en sushioppskrift uten fisk, med kjente råvarer og som fortsatt bevarer den kjente og kjære sushismaken. Som jeg har nevnt i tidligere innlegg er det jo tilberedningsmåten for risen som bestemmer om det er sushi eller ikke. I denne makien (navnet på sushirullene) finner du avocado, agurk, purre og kremost naturell. De er milde og gode og ikke minst veldig delikate. SÅ hvis du vil starte litt forsiktig eller har noen i familien du ønsker å “konvertere” til den fantastiske sushiverdenen bør du prøve denne oppskriften.

Til 4 makiruller trenger du:

  • 1/2 pose sushiris
  • Riseddik (les anvisning på flaske)
  • sukker
  • Sushi sjøgress (Nori ark)
  • 1 avocado
  • 1/2 agurk
  • 1/2 purreløk
  • kremost naturell
  • Wasabi
  • Soyasaus
  • Ingefær på glass (kan sløyfes)
  • 1 Rullematte

Vask og kok opp ris etter anvisning på pakken. Her står det også hvor mye sukker og eddik du skal blande sammen og vende inn i den avkjølte risen.

Del avocadoen i tynne båter, agurken i staver (gjerne fjern det våte i midten), og purreløken småkuttes.

Legg noriarket med den glatte siden ned. Legg ris på 2/3 av arket slik at du har en del igjen av arket som limes over rullen når du ruller sammen. Rislaget bør være ca 1 cm tykt. Legg en rad med agurk, avocado og purreløk midt over risen på langs. Fordel litt kremost ved siden av og rull sammen makirullen hvor du starter i den delen av arket som risen går helt ut til kanten. PÅ denne måten overlapper den “ledige” delen av nori-arket rullen og limer den sammen. Prøv å få en tett og kompakt rull og legg den med skjøten ned mens du gjør det samme med de 3 andre rullene.

Del rullene i ca 1 cm tykke skiver og server med soyasaus og eventuelt wasabi (er sterkt) og ingefær. De to sistnevnte ingrediensene kan godt sløyfes om du er nybegynner for disse har ganske distinkte smaker som du kan venne deg til etter hvert.

Vel Bekomme!

 

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply