Oreo-Bolle

29. april 2015

Gjærbakst, Kaker og Søtsaker

Oreo Cup-Cake (1)En dag spurte jeg Mali om hun hadde lyst å bake – og svaret er som oftest JAAA! på akkurat det spørsmålet. Denne gangen fikk hun lov å bestemme hva vi skulle lage, og da sa hun at hun ville lage “boller med sorte kjeks i” – og da ble det det! Her deler vi oppskriften med dere også:)

Til ca 16 cupcake trenger du:

  • 600 g hvetemel
  • 1 pk tørrgjær
  • 2,5 dl melk
  • 75 g smør
  • 4 ss sukker
  • 1 klype salt
  • 1 egg
  • 3 ts kardemomme
  • 1 pakke oreokjeks
  • 1 egg til pensling

Bland alt det tørre (ikke kjeksen), men hold igjen halvparten av melet. Rør inn vesken til en jevn røre og tilsett egget før du elter inn resten av melet. Elt deigen godt og sett den til forheving under plast i ca. 1 time.

Ta deigen ut på kjøkkenbenken og kna den i 1-2 minutter. Form den til en jevn pølse og del den i 16 emner.

Oreo Cup-Cake (2)Knekk kjeksene i grove biter og putt de inn i hver av de 16 deigevnene. Rull de til en rund bolle og legg de enten i muffinsformer slik som vi gjorde, eller bare på et bakepapirkledd stekbrett som du gjør med vanlige boller. La de etterheve i ca 40 minutter.

Stek bollene i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter.  Pensle de med egg før steking.

God baking!

, ,

No comments yet.

Leave a Reply