Det er ikke første gang en slik type rett står på vårt kjøkkenbord og denne er inspirert av en middag på Yayas i forrige uke hvor vi bestilte kylling cashew. Her har jeg laget en vri på denne thailandske klassikeren og puttet i anis som får meg i julestemning:) Det ble kjempegodt!
Til to store og en liten trenger du:
- 300 g kyllingfilet i biter
- 2 ss olje
- 1 rød paprika i biter
- 1/2 grønn paprika i biter
- 1 rødløk i skiver
- 1/2 gul løk i skiver
- 1 terning frisk ingefær
- 2 kaffir lime blader (får kjøpt hod grønnsaksforhandlere og velassorterte matbutikker)
- 4 stjerneanis
- 5 ss østerssaus
- 1 ss ketjap manis (søt søyasaus)
- 1 dl vann
- 1 ts sitronsaft
- 1 stor neve cashewnøtter
- ris til servering
Start med å steke kyllingbitene i litt olje i ca 5 minutter. Tilsett paprika og løk og la det surre litt. Riv ingefær over og bland inn. Bland inn østerssaus og ketjap manis, vann og sitronsaft. Smuldre over de tørkede kaffir lime bladene og rør inn og legg i stjerneanisene. La det småputre i ca 15 minutter. Tilsett cashewnøttene mot slutten
Server Kylling cashew med ris og eventuelt noe godt brød til.
Vel Bekomme!
3. desember 2012
Fugl, Kylling, Nasjonalitet