Bearnaisesaus

12. juli 2013

Sauser

Knallgod klassiker

En klassiker til biffen som mange velger å kjøpe ferdig på butikken. Men jeg lover at dersom du lager denne selv vil du få mange imponerte gjester og mye skryt. Det er ikke så vanskelig heller bare du passer på temperaturen.

Til ca 4 personer trenger du:

  • 1 dl hvitvin, tørr
  • ½ dl hvitvinseddik
  • 1 ss hakket estragon
  • 1 finhakket sjalottløk
  • litt sort pepper
  • 3 eggeplommer, romtemperert
  • 200 g klarnet smør
  • salt og pepper
  • litt sitronsaft
  • litt ekstra estragon

Ha eddik, vin, løk, estragon og pepper i en kjele og reduser til halvparten av mengden. Sil blandingen.

Klar smøret ved å smelte det på svak varme uten å røre. Du skal kun bruke selve fettet, ikke den hvite melkeproteinen som skiller seg i bunnen.

Ha eggeplommer i en bolle (gjerne aluminiumsbolle) og visp lett sammen med eddikblandingen over vannbad til du har en luftig røre. Temperaturen på både smør og egg bør være rundt 50 – 60 grader.

Tilsett det klarnede smøret i en tynn stråle mens du visper eggeblandingen. Du vil nå se at blandingen tykner til en fin sauskonsistens.

Smak til med salt og pepper og sitronsaft. Rør inn finhakket estragon på slutten.

Så er det bare å imponere med hjemmelaget bearnaisesaus:)

 

, ,

Følg bloggen min

Registrer e-postadressen din og få daglige oppskriftstips!

No comments yet.

Leave a Reply