Siden er under utvikling…
Her er en liste over hvilke matvarer det er lurt å ha i basislageret ditt på kjøkkenet. Dette er produkter jeg alltid har i skapet og som jeg skriver opp på handlelisten med en gang jeg går tom for noe av det. Ved å ha et stort basislager blir de ukentlige handlelistene kortere og det føles enklere å tilberede måltider siden du har mye av det du trenger i skapet allerede.
Dette basislageret egner seg for deg som både lager mat fra mange verdenshjørner og for deg som liker å bake brød og kaker.
BASISLAGER:
Tørrvarer:
- sukker
- salt (et billigere og et dyrere fingersalt)
- sort pepper
- olivenolje
- raps- eller solsikkeolje
- balsamicoeddik
- hvitvins- og rødvinseddik
- vanlig eddik
- rusiner
- brødrasp
- hvetemel, fint og sammalt
- bakepulver
- vaniljesukker
- vaniljeekstrakt
- lys og mørk sirup
- linfrø, sesamfrø, solsikkefrø, gresskarkjærner
- durumhvete
- maizenamel og mørk maizenajevning
- ris
- pasta
- Diverse krydder: paprika, kajennepepper, kumin, chillipulver, koriander, basilikum, timian, rosmarin, oregano, estragon, karri, gurkemeie, fenikkelfrø, gressløk, dill, persille
- hvitløk
- tørkede enebær
Kjøleskap:
- creme fraishe
- melk
- fløte
- ketchup
- sweet chillisaus
- parmesan
- gul løk
- sjalottløk
- fetaost på glass
- soltørkede tomater på glass
- grøne oliven med sten (holder seg bedre)