Tomatsaus til italiensk pizza

11. september 2013

Sauser

Dette er Lars-Erik sin ekte italienske pizzasaus. Den er superenkel å lage med så få ingredienser, smaker kjempegodt og kan lagres i kjøleskapet en ukes tid.

Til ca. 4 dl saus trenger du:

  • 3 smaksrike skoldede tomater
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss tomatpurè
  • 8-10 basilikumblader
  • noen kvister timian
  • salt og pepper

Skold tomatene ved å først lage et kryss med en skarp kniv i en av endene. Legg en og en av de i kokende vann i ca 10 sekunder til du ser at skallet begynner å slippe. Ta opp tomatene og fjern skallet. Gjør dette med alle tomatene. De de i to og vurder om du skal ta ut litt av det våte inni. Hvis de kjennes ganske faste ut trenger du ikke det, men hvis de er veldig vannholdige bør du ta ut litt av det våte kjøttet.  Legg de i en matmikser sammen med de øvrige ingrediensene og kjør til en jevn og fin saus. Smak til med salt og pepper.

Prøv den til en italiensk pizza som for eksempel denne.

Den er fin å oppbevare på glass i kjøleskapet og kan tilsettes for eksempel hakket løk og chilli så får du en fin salsa.

, , ,

9 Responses to “Tomatsaus til italiensk pizza”

  1. glass auto repair Says:

    Hi there would you mind stating which blog
    platform you’re working with? I’m looking to start my own blog
    soon but I’m having a tough time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for
    something completely unique. P.S My apologies
    for getting off-topic but I had to ask!

    Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Italiensk pizza – med chorizo og jordbær | MariannMat - 6. juli 2011

    […] MariannMat Gourmetmat til hverdag og fest Hopp til innhold HjemLitt om meg ← Tomatsaus til italiensk pizza […]

  2. Viltpizza a-la-norvegia | MariannMat - 6. juli 2011

    […] 1 porsjon tomatsaus […]

  3. Gresk sommerpizza med kylling og tzatziki | MariannMat - 28. juli 2011

    […] Tomatsaus […]

  4. Pizzakveld med klassikere – Pizza Hawaii, Pizza quattro formaggio, og Pizza Prosciutto Crudo | MariannMat - 1. september 2011

    […] tomatsaus […]

  5. Pizzakveld med klassikere – Pizza Hawaii, Pizza quattro formaggio, og Pizza Prosciutto Crudo | MariannMat - 1. september 2011

    […] tomatsaus […]

  6. Pizza Pepperoni | MariannMat - 17. januar 2012

    […] ca. 200 g pizzasaus (hvis du vil lage selv kan du bruke denne) […]

  7. Pizza Alla Diavola – Pizza til Djevelen | MariannMat - 21. januar 2012

    […] 100 g tomatsaus (evt. ferdig […]

Leave a Reply to MariannMat