Thailandsk Kyllingwok med Cashewnøtter

4. januar 2012

Fugl, Kylling

Dette er en kjempegod kyllingrett med masse god smak fra Thailand. I tillegg er den rask å tilberede og veldig sunn. Ingredienser som blant annet hvitløk, rød curry, østerssaus og paprika gir denne retten spennende smaker og lukter som garantert trekker tankene mot østen. Den inneholder også litt chilli, men er ikke så sterk som man kanskje skulle tro. Servert sammen med ris og naanbrød er dette en kjemperask, sunn og veldig god hverdagsmiddag.

Til to store og en liten trenger du:

Bildet ble tatt med kokosmelk, men jeg bestemte meg underveis for å droppe den

  • 2 kyllingfileter
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 ss matolje
  • 1/2 løk i biter
  • 1/2 rød paprika
  • 1/2 grønn paprika
  • 1 rød chilli
  • 1 ts sukker
  • 5 ss østerssaus
  • 3 ss ketjap manis (indonesisk soyasaus)
  • 50 g cashewnøtter
  • jasminris
  • sesamfrø
  • frisk sitronmelisse
  • naanbrød

Sett på vann til risen og tilbered etter anvisning på pakken. Skru på ovnen til nannbrødene. Kutt kyllingfileten og grønnsakene i passe store biter. Fres finhakket hvitløk i olje i en panne og tilsett kyllingen. Stek til de er gjennomstekte. Tilsett løk, paprika og chilli og rør rundt. Tilsett så sukker, østerssaus og ketjap manis og rør rundt. Til slutt tilsetter du cashewnøttene og lar retten småputre mens du venter på naanbrødene. Disse tar ca 3 minutter i ovnen.

Server thailandsk kyllingwok med frisk sitronmelisse, ris og naanbrød.

Vel Bekomme!

, , , , , , ,

One Response to “Thailandsk Kyllingwok med Cashewnøtter”

  1. Emily (Edible Psychology) Says:

    Hi Mariann!

    This looks a little bit like the delicious meal you made for us when we were there (Bente´s kyllinggryte I think). Yum! I also just noticed the link you posted to my blog. Thank you very much!!! 🙂 I hope you three had a wonderful Christmas and New Year. 🙂

    Big hugs from England,
    ~Emily~

    Reply

Leave a Reply to Emily (Edible Psychology)