RabarbraSirup – perfekt til Iskrem!

7. juni 2012

Frukt og bær, Sauser

Sommerlig sirup!

Denne rabarbrasirupen er en av mine desiderte sommerfavoritter så langt i 2012! Denne sirupen er fantastisk god til for eksempel vaniljeis, den kan fint lagres i kjøleskapet og den får en fin og delikat farge. Den er i tillegg relativt rask å lage.

Til ca 1 dl sirup trenger du:

Fin å oppbevare i kjøleskapet

  • 300 g rabarbra i biter
  • 100 g sukker
  • 3 ss lønnesirup
  • saften fra 1/2 lime
  • 1/2 dl vann (ca.)

Kok opp rabarbra, sukker, sirup og limesaft. Rør godt og la det småkoke i ca 30 minutter. Tilsett vann og sil blandingen. Hell på en ren liten flaske, avkjøl og sett i kjøleskap.

Server Rabarbrasirup til en god vaniljeis med et dryss salte peanøtter på toppen!

Vel Bekomme!

, , , , ,

4 Responses to “RabarbraSirup – perfekt til Iskrem!”

  1. M a Says:

    Kan den fryses? Høres så godt ut ^^
    Please svar på mail så jeg ser svaret fortere =D

    Reply

    • MariannMat Says:

      hei M a. Jeg har ikke prøvd det, men jeg er så å si helt sikker på at det går fint. Bare beregn god tid på tiningen og rør godt etter at det er tint.
      Mvh,
      Mariann

      Reply

      • MariannMat Says:

        Hei igjen M a: Hvis jeg skal svare deg på mail må jeg vite mailadressen din:) Håper du får glede av svarene likevel:)
        Hilsen Mariann.

        Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. En hyllest til Rabarbraen! | MariannMat - 17. juni 2012

    […] 5. Rabarbrasirup […]

Leave a Reply to M a