Quesadilla “Street-Food” *MKR*

imageDette er en rett vi laget i Streetfood utfordringen vi fikk i Mitt Kjøkken Ruler fra Mathallen. Tortillalefsene er laget av maismel og hvetemel, og forstekes i olje for at de skal bli mer sprø når de stekes med fyllet. En av tilbakemeldingene vi fikk på retten var at ved å bruke kyllingbryst blir det lett tørt, og at det er bedre å bruke for eksempel kyllinglår. Dette er derfor en forbedret oppskrift hvor alle tipsene fra Ole Martin og Christopher er inkludert:)

Retten er ment å kunne spise med fingrene på gata eller “on the run”. Den serveres derfor i passe store stykker som du holder med hendene og dypper i tre enkle sauser – Pico de Gallo, Quacamole og Rømme…namm!

Til 10 porsjoner trenger du: (2-3 små stykker per pers. Dette er ikke nok til middag for 10 personer. Da kan du doble)

Tortillalefser:

Crewet i Rubicon var ivrige på å smake maten vår:)

Crewet i Rubicon var ivrige på å smake maten vår:)

  • 3 dl maismel (jeg brukte polenta, men fikk tips om å bruke en lutet variant)
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3 dl vann
  • Solsikkeolje eller rapsolje til steking

Fyll:

  • 600 g utbenet kyllinglår
  • 1 rød chili
  • 1 jalapeno
  • 1 stor rød tomat
  • 2 + 1 fedd hvitløk
  • 1,5 ss sesamfrø

    Bilde av oss i "uniformen"

    Bilde av oss i “uniformen”

  • 1 ss kajennepepper
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss spisskummen, malt
  • 2 poser mozzarella
  • 300 g god fyldig cheddar

Tilbehør:

  • Quacamole – oppskrift på det finner du her.
  • Rømme – bruk gjerne seterrømme, det er godt med en ekstra fyldig komponent til den friske salaten
  • Pico de Gallo
    • 4 store tomater
    • 1/2 rød chilli
    • 2 rødløk
    • frisk koriander
    • sitronsaft
    • salt og pepper

imageStart med tortillalefsene: Bland melet og saltet og tilsett vann. Elt godt. Del i passe store baller som du kjevler ut til runde leiver på et godt melet bakebord. Jeg bruker hvetemel til kjevlingen. Ha rikelig med olje i en stekepanne på høy varme. Legg lefsene en av gangen i stekpannen og stek et par minutter på hver side til du ser at de får gyllne fine flekker og blåser seg opp litt. Kjevle en ny leiv mens du holder øye med stekpannen. Legg lefsene på et fat med et ark tørkepapir mellom hver. Når du er ferdig setter du lefsene til side.

Fyllet: Rist sesamfrø i tørr stekepanne og legg de i en morter. Mens du gjør dette legger du tomatene, 2 av hvitløksfeddene, chilli og jalapeno i en kjele og fyller med vann til det dekker grønnsakene. Kok opp og ta til side. Knus sesamfrøene i morteren og skrap ut og legg det til side.

Kutt kyllinglårene i små biter og stek i olje på høy varme i 4-5 minutter. Legg chilli, jalapeno og hvitløk i morteren og knus de så godt du kan for å få ut alle gode smaker (disse smakene får du ikke på en annen måte…). Kjør tomaten i en matmikser til en flytende salsa. Tilsett krydder, tomatsalsa, knust chilli og de knuste sesamfrøene i kyllingen og la de koke inn i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper og eventuelt mer krydder.

imageimageimageSlik lager du quesadillaene: Legg først en god porsjon mozzarella og litt cheddar på den ene halvsiden av en tortillalefse. Legg fyll oppå og legg ostene oppå der igjen. Brett den andre siden av lefsen over og stek i tørr stekepanne på middels til høy varme i 2-3 minutter på hver side. Legg de på rist etter hvert som du er ferdig.

Tilbehøret kan du gjerne lage på forhånd, men det tar ikke så lang tid heller. Følg link til oppskrift for guacamole.

Pico de Gallo lager du enkelt ved å kutte løk, tomater (uten innmat) og chilli i små biter. Blande inn frisk koriander etter smak og vend inn litt sitronsaft og salt og pepper. Smak deg frem. Dette er det friske tilbehøret…

Så er det bare å servere quesadilla med pico de gallo, guacamole og rømme. Dette er genialt enten på gatefesten med naboene, på skoleavslutninger, og som snacks på lørdagskvelden:) Nam!!!

Kos dere!

, , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply