ParmaLaks med Avocadosaus

10. februar 2015

Fisk og Skalldyr

Parmalaks med Pasta og Acocadosaus (1)Dette er en lettvint måte å booste fiskemiddagen på. Dette er en barnevennlig rett også siden avocadosausen er mild og god.

Til fire personer trenger du:

  • 600 g salmalaks (backloin er best)
  • 4 skiver parmaskinke
  • salt og pepper
  • 1/2 sitron, saften
  • 1 stor neve ruccola (evt. annen bladsalat)
  • 300 g fersk tagliatelle (evt. annen båndpasta)
  • et godt brød, som f. eks dette.
  • parmesanost og balsamicodressing smaker godt til.

Avocadosaus:

  • 1 stor avocado
  • 2 ss basilikumpesto
  • 2-3 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 sitron, saften
  • salt og pepper

Tørk av laksen med et kjøkkenpapir og salte og pepre den godt. Del den i 4 biter og surr rundt en parmaskinke rundt hver bit (du kan godt lage flere mindre biter og bruke flere skiver parmaskinke hvis du vil det). Legg de med skjøten på skinken ned i en oljet ildfast form. Stek fisken i ovnen i ca 15 minutter på 160 grader.

Bland hvitløk, avocado, pesto og olivenolje i en skål og kjør det til en jevn masse med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Kok opp pastaen etter anvisning på pakken. Sil av vannet og vend inn i avocadosausen med en gang. Vend inn salaten også.

Server parmalaksen sammen med pasta og avocadosaus.

Vel Bekomme!

Parmalaks med Pasta og Acocadosaus (2)

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply