Lyst Valnøttbrød

30. september 2011

Gjærbakst

Dette er et enkelt og fint brød som er et ypperlig tilbehør til for eksempel pastaretter, gryteretter, salater og ost. Man kan forme deigen til små kuvertbrød hvis man vil, eller lage et lite brød som jeg har gjort her. Når jeg lager fine brød pleier jeg å lage dem i små brødformer (mine er 15 x 7 cm), siden et vanlig brød blir for mye for oss tre, men det kan være lurt å lage flere om gangen og fryse ned. Oppskriften nedenfor er nok til et lite brød av nevnt størrelsen ovenfor.

Til et lite brød trenger du:

  • 200 g hvetemel
  • 1/4 pk gjær
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1,5 dl melk
  • 1 stor neve valnøtter

Varm melken til den er lunken og rør ut gjæren i den. Bland alt det tørre bortsett fra valnøttene og tilsett melken. Elt til en myk og smidig deig. La deigen forheve i ca. 1 time.

Hakk valnøttene i passe store biter og kna dem inn i deigen når den er ferdig forhevet. Rull deigen til en liten pølse og legg den i en smurt liten brødform, eventuelt form deigen slik du vil og legg den på bakepapir. La den etterheve i varmluftsovn i 30 minutter på litt under 50 °C og skru deretter opp temperaturen til 220 °C og stek brødet i ca 15 minutter. Det skal ome en hul lyd når du dunker brødet på undersiden når det er ferdig. Avkjøl på rist.

Tips! Prøv dette brødet til varm camembert, honningnøtter, fiken og bjørnebær.

Vel Bekomme!

, , ,

Følg bloggen min

Registrer e-postadressen din og få daglige oppskriftstips!

4 Responses to “Lyst Valnøttbrød”

  1. Silje Says:

    Hvalnøtter? Det skrives valnøtter!! Kanskje ta et kurs i norsk grammatikk før du skriver blogg?

    Reply

    • Jeanett Says:

      Ta heller og nyt de superfine oppskriftene her du Silje, istedet for å rette på grammatikk feil. Forstår ikke helt hva godt du får ut av det..

      Reply

    • mariannmat Says:

      Heisann Silje! Blir noen typoer når det går raskt i svingene innimellom, men den skal rettes opp. Uansett regner jeg med at de fleste forstår hva jeg mener, og det er jo tross alt smaken som teller… en riktig fin kveld til deg og dine!

      Reply

Leave a Reply to mariannmat