Lasagne med Soppsaus

8. desember 2013

Nasjonalitet, Pasta

Her kommer en kjempegod lasagneoppskrift hvor den tradisjonelle hvite bechamelsausen er byttet ut med en soppsaus. Dette er en kjempegod lasagne og denne oppskriften viser deg hvordan du lager porsjonslasagner. det beste er å lage pastadeigel selv slik at du kan hver lasagneplate akkurat lik formen på porsjonsformene. Alternativt kan du forkoke ferdige lasagneplater i 3-4 minutter og klippe de i den størrelsen du skal ha. Det er veldig hyggelig å servere slike små lasagner til hver av gjestene og ekstra “italiensk” blir det om du har terracotta former å lage dem i.

Til ca 6 porsjonsformer trenger du:

Kjøttsaus:

  • 2 store tomater
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1/2 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ss olivenolje
  • 1 liten neve timian
  • 1 liten neve basilikum
  • sal og pepper

Soppsaus:

  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 4,5 dl melk
  • 200 g champignon
  • 3 ss revet parmesan
  • salt og pepper
  • maizenne om nødvendig

Lasagneplater:

  • 200g italiensk pastamel (tipo 00)
  • 2 egg
  • en klype salt
  • 1 ts olivenolje

I tillegg:

  • mozarella
  • ekstra parmesan
  • brød til servering

Start med pastadeigen. Denne kan du lage dagen i forveien også om du vil. Ha melet på benkeplaten eller i en bakebolle og lag ett hull med fingeren i midten. Legg oppi egg, salt og olivenolje som på bildet. Bruk en gaffel og visp sammen i midten slik at mer og mer mel fester seg til deigen. Elt deigen til en myk og smidig deig. Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskapet i minst 20 min.

Stek kjøttdeigen i olivenolje sammen med grovhakket hvitløk og grovhakket løk. Når kjøttet er ferdig stekt putter du alt i en kjøkkenmaskin og kjører til en jevn kjøttsaus i ca 1 min. Tilsett tomater, hakkede tomater og urter, og kjør til en jevn saus. Hell kjøttsausen tilbake i stekepannen og la det stå og småputre mens du lager soppsausen. Smak til med salt og pepper og evt mer urter..

Smelt smør i en kjele og jevn med mel. Hell på litt og litt av melken og gi det et oppkok i mellom hver gang slik at sausen tykner. Tilsett grovkuttet sopp og la det koke i  minutter. Tilsett parmesan og bruk en stavmikser til du har en fin saus. Hvis sausen er for flytende blander du en spiseskje maizena med kaldt vann og tilsetter og gir det et oppkok. Sausen skal være litt tyktflytende. Smak til med salt og pepper.

Ta ut pastadeigen og kjevle den ut på kjøkkenbenken så tynt du bare klarer. Bruk porsjonsformene dine eller tilsvarende kopp/glass med ca. samme diameter og stikk ut 12 plater med lasagne. legg de på bakepapir.

Sett ovnen på 200 grader.

Begynn å legg i et lag med kjøttsaus i hver form, så et lag med soppsaus før du legger på en lasagneplate. Fortsett med kjøttsaus, soppsaus og lasagneplate. Avslutt med soppsaus. Smuldre over litt mozarella og finrevet parmesan til slutt. Stek porsjonslasagnen i ovnen i ca 20 minutter til osten er sprø og gyllen på toppen.

Server rykende varm lasagne med ferskt brød til. For eksempel tomatfoccacia.

Vel Bekomme!

, , ,

2 Responses to “Lasagne med Soppsaus”

  1. anita Says:

    Hei. Jeg lurer på hvor du har fått tak i formene?

    Reply

    • Mariann Says:

      Hei Anita,
      Akkurat disse formene har jeg fått av søsteren min som samarbeider med et cateringfirma, men jeg har sett at de har noen ganske like på Ahlens, i forskjellige størrelser. Prøv der!
      Hilsen Mariann

      Reply

Leave a Reply to anita