Kyllingpai med Brokkoli og Fetaost

12. januar 2012

Fugl, Kylling, Småmat og Snacks

Hvis du vil ha en enkel hverdagsmiddag hvor du får brukt litt forskjellige rester kan pai være et godt alternativ. Både paibunn og fyllbasen er enkelt og raskt å lage selv, så kan du velge de ingrediensene du selv vil. Dette er oppskriften på en god og enkel kyllingpai som i alle fallt godt i smak hos både store og små hos oss.

Til en stor pai trenger du:

Paibunn:

  • 100 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 7 ss vann

Fyllbase:

  • 3 egg
  • 3 dl creme fraishe
  • 1 dl melk

Fyll:

  • 250 g ferdiggrillet kyllingkjøtt
  • 1 stilk brokkoli i buketter
  • 75 g fetaost i terninger
  • 2 ss soltørkede tomater
  • litt revet hvitost
  • 5 små tomater i skiver
  • salt og pepper

Tilbehør:

  • Godt brød som for eks. Parmesanbrød
  • parmesan
  • balsamico og en god olivenolje

 

Sett ovnen på 225 °C. Lag paibunn ved å kna ingrediensene godt sammen til en hard og fast deig. Kjevle den ut ved hjelp av litt mel og trykk den ut i en paiform. Stikk noen hull i bunnen med en gaffel før du forsteker bunnen i ca. 12 minutter.

 

Ta ut formen og legg i brokkolibuketter, kyllingkjøtt i biter, fetaost og soltørkede tomater. Bland sammen ingrediensne i fyllbasen og hell over paien. Strø litt revet ost over og legg skver av tomater på toppen. Gratiner i ovnen i ca 20 minutter eller til massen har stivnet.

 

Server kyllingpai med nyrevet parmesan, godt brød, balsamico og en god olivenolje.

Vel Bekomme!

, , , ,

4 Responses to “Kyllingpai med Brokkoli og Fetaost”

  1. AlottesVerden Says:

    Mmm denne må prøves ut…så utrolig god ut:)

    Ha en fin uke
    Ann-Charlotte

    Reply

  2. Birgitte Says:

    Mariann, så flott oppskrift! Jeg lager den akkurat nå, imponerer foreldrene mine litt da 🙂

    Reply

Leave a Reply to AlottesVerden