Kjøttboller med Chilli i Tomatsaus og Pasta

3. januar 2012

Farsemat, Pasta

Hverdagen er her igjen og med den kommer også hverdagsmaten. Etter en høytid med mye godt både på matfatet og i glasset tipper jeg at vi ikke er alene om å se frem til en hverdag med mer hverdagslige fristelser igjen. Selv om ribbe, riskrem og julekaker absolutt ikke er til å fornåde, er det nok med en måned i året. Hos oss har vi i alle fall gledet oss til hverdagsmat som pasta, fisk og andre godsaker. At julen er over betyr jo ikke at matgleden er over. Her kommer et kjempegodt forslag til en knallgod hverdagsmiddag.

Til 4 personer trenger du:

Kjøttboller:

  • 400 g karbonadedeig
  • 1 dl brødsmuler
  • 1/2 dl melk
  • 1/2 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ts fennikelfrø
  • 2 ts chillipulver
  • salt og pepper
  • olivenolje til steking

Tomatsaus:

  • 1 dl rødvin (eller kjøttbuljong)
  • 3 store tomater
  • 1 boks hakkede tomater
  • 3 ss tørket basilikum
  • salt og pepper

Tilbehør:

Start med kjøttbollene og legg brødsmulene i bløt i melken i ca. 5 minutter. Bland sammen alle ingrediensene til du har en en jevn masse. Varm olje på en stekepanne og form kjøttboller i fuktige hender og stek på middels varme til de er gjennomstekte. Rist på stekepannen mens du steker så kjøttbollene ruller rundt på pannen. Legg kjøttbollene til side. Ikke vask stekepannen, her ligger det mye god smak.

 

 Hell rødvin i pannen og reduser til ca halvparten. Imens hakker du tomatene i passe store deler og skviser ut litt av saften. Miks tomatene med en stavmikser til de er grovhakkede. Tilsett de ferske tomatene og de hakkede tomatene i stekepannen. Grunnen til at du bør bruke litt friske tomater i tillegg til de hakkede er fordi du ikke får den gode smaken av tomater i hermetikkutgaven, men du letter arbeidet ved å bruke litt hakkede tomater. Tilsett tørket basilikum, salt og pepper. Legg i kjøttbollene og småkok i 5-10 minutter.

Kok opp rikelig med vann og tilbered pastaen.

Server kjøttboller med chilli i tomatsaus sammen med tagliatelle, nyrevet parmesan, frisk basilikum og et godt brød til.

Vel Bekomme!

, , , ,

2 Responses to “Kjøttboller med Chilli i Tomatsaus og Pasta”

  1. Susanne Says:

    Så fantastisk godt ut, dette blir morgendagens middag!

    Reply

Leave a Reply to Susanne