Kastanjesuppe med Bacon og Basilikum

30. september 2017

Supper

Kastanjer er noe vi burde bli flinkere til å bruke, det er jo så godt. Smaken er både mektig og ganske søt, og for meg er dette egentlig ganske høyt oppe på “eksklusiv”skalaen, selv om det bare er en nøtt:) Denne suppen kan fint erstatte en eksklusiv soppsuppe eller en jordskokksuppe, og er absolutt en flerretters middag verdig.

det er imidlertid viktig å huske på at de kastanjenøttene som vokser i Norge heter hestekastanjer og de skal ikke spises. Kjøp kastanjer på butikken så vet du at det er de større, og spiselige kastanjene du får.

Til 4 personer trenger du:

  • 1 hermetisert boks kastanjer, smuldret
  • 2 ss smør
  • 1 liten rødløk, hakket
  • 1 ss olivenolje
  • 3 stilker stangselleri, biter
  • 1 stk gulrot, biter
  • 7-8 dl kyllingkraft
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 dl fløte
  • salt og pepper

Garnityr:

  • god olivenolje
  • sprøstek bacon
  • basilikumblader
  • brødkrutonger

Smelt smør og stek løken til den er myk og blank i smør og olje sammen med laurbærblad. Tilsett gulrot og stangselleri og la det surre i et par minutter. Smuldre inn de hermetiserte kastanjenøttene og hell over kyllingkraften. La det småkoke til kastanjenøttene er møre. Ta ut laurbærbladet og kjør suppen med en stavmikser til en jevn og slett suppe. Tilsett fløte og småkok i 5 minutter. Smak til med salt og pepper, og evt juster konsistens med litt mer kyllingkraft ved behov.

Server rykende varm kastanjesuppe med sprøstekt bacon, krutonger, basilikumblader og en god olivenolje.

Vel Bekomme!

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply