Hjortesnadder fra Holmem

4. mai 2012

Kjøtt, Vilt

Dette er en skikkelig luksusbiffsnadder laget av renskåret hjortekjøtt som er så mørt at det bare smelter på tungen. Tilberedt sammen med de klassiske biffsnaddertilbehøret blir dette en kjempegod middag som har smaksgaranti for de som liker god og mettende mat. Denne retten ble laget 1.mai helgen da vi var en langhelg hjemme på Holmem. Jeg skulle vise min far at det er mye bedre å lage biffsnadder hjemme enn å kjøpe den ute, og da jeg var på vei for å handle sa han at jeg bare måtte bruke av hjortekjøttet i fryseren. Det sier jeg selvfølgelig ikke nei til. Fryseren hjemme bugner som alltid av masse deilig hjortekjøtt, og for oss smakte selvfølgelig middagen ekstra godt når vi visste hjorten kom fra rett oppi Holmemdalen:) Vi var 10 store og 4 små til bords, så det gikk med drøye 2 kg hjortekjøtt. Og det var ingenting igjen så enten var det for lite mat eller så var det akkurat nok, eller så var det så godt at noen spiste litt for mye;)

Utenom endringen i kjøtt har jeg brukt samme oppskrift som en biffsnadder som ble postet på bloggen tidligere i april og til to store og en liten trenger du:

  • 400 g renskåret hjortekjøtt
  • rapsolje eller solsikkeolje til steking
  • 100 g sjampinjonger delt i to
  • 5-6 sjalottløker i båter
  • 1/2 rød paprika i strimler
  • 1 boks ananas i biter
  • salt og pepper
  • 3 ss worchestershiresaus
  • 6-8 nypoteter i båter
  • en god olivenolje
  • godt med salt
  • litt grønn sidesalat

Bearnaisesaus:

  • 150 g usaltet smør i terninger
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 1/2 dl hvitvinseddik
  • 1 laurbærblad
  • 2 store finhakkede sjalottløker
  • 2 ts tørket estragon
  • 3 eggeplommer
  • salt og pepper
  • litt frisk estragon (kan sløyfes)

Legg potetbåtene på et bakepapirkledd stekebrett og vend de godt inn med olivenolje. Kvern over rikelig med salt og stek i ovnen på 180 °C i ca 25 minutter.

Stek kjøttbitene i middels varm til varm panne i litt olje og worchestershiresaus til de er lett brune. Legg kjøttet til side. Ikke vask pannen. Stek sjampinjong og løk et par minutter og tilsett kjøttet igjen. Legg i paprikaen og ananasbitene, og kvern over litt salt og pepper. La det surre til sausen er ferdig.

Sausen lager du ved å surre den finhakkede sjalottløken i hvitvinseddiken sammen med laubærbladet og estragonkrydderet. Visp inn en og en eggeplomme og tilsett hvitvinen i en tynn stråle. Varm det forsiktig opp, men ikke la det koke. Ta kjelen av platen og rør inn smørterningene litt etter litt. Hvis du vil varme sausen litt må du passe på at den ikke koker, da skiller den seg. Smak til med salt og pepper, og legg på litt frisk estragon om du har.

Server Hjortesnadder med bearnaise og salte båtpoteter. Gjerne med en grønn sidesalat og en god dressing.

Vel Bekomme!

, , ,

3 Responses to “Hjortesnadder fra Holmem”

  1. Magne D. Antonsen Says:

    Bra blogg, Mariann!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    Reply

  2. Solfrid Røyseth Says:

    Snadder,dette vil jeg prøve har masse hjortekjøtt i fryseren ,i dag har jeg kokt fersk suppe på hjortekjøtt..

    Reply

    • MariannMat Says:

      Hei Solfrid:) Ja det er mye godt man kan lage av det man har i fryseren, og har man hjortekjøtt liggende er mulighetene uendelige:) Hilsen Mariann.

      Reply

Leave a Reply to MariannMat