Fylt Kyllingbryst med Asparges- og Sukkerertsalat, og Tomataioli

2. mai 2015

Kylling

Fylt Kylling med Asparges- og Sukkerertsalat, og Tomtaioli (3)Dette er en kjempegod og vårlig middag som ener seg godt til helgekosen både med og uten gjester.

Til 4 personer trenger du:

  • 2- 3 store kyllingryst (800 g til sammen)
  • salt og pepper
  • 2 ss soltørkede tomater, finhakket
  • 1 neve frisk basilikum
  • mathyssing
  • 500 g små nypoteter
  • 3 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 1 bunt store grønne asparges
  • 2 never sukkererter
  • 4 ss chorizopølse, grovhakket
  • Tomataioli

Start med å kutte potetene i grove skiver og forkok de i ca 5 minutter i vann. Hell av vannet og legg de en aluminiumsbakk og vend inn olivenolje, salt og pepper. Legg de på grillen. Skyll asparges og sukkererter. Kutt av nederste 2-3 cm av aspargesen.

Fylt Kylling med Asparges- og Sukkerertsalat, og Tomtaioli (1)Tørk av kyllingfiletene og snitt langs med siden og lag en «lomme» inne i brystfiletene. Legg soltørkede tomater og basilikum inni lommen og fest med hyssing rundt. Krydre med salt og pepper og legg filetene på grillen. Grilles først på høy varme for spøtt og fint skinn, grilles videre på middels varme til de er gjennomstekte. bruk gjerne steketermometer (pass på å ikke treffe i fyllet) til kjernen er 70 grader. La de hvile 5 minutter før du skjærer de i skiver.

På slutten av grilltiden til potetene legger du på asparges, sukkererter og chorizopølse og lar de grilles med potetene i ca 5 minutter.

Server fylt kylingfilet på en seng av poteter, asparges, sukkererter og chorizo sammen med en god porsjon tomataioli.

Vel Bekomme!

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply