Friterte Vårruller

16. mars 2015

Farsemat

Vårruller med Kjøttdeig og Nudler (7)Har du prøvd å fritere vårruller før? Her er en oppskrift på enkle, men veldig gode vårruller. Anbefales å prøve! De er også kjempefine å fryse (før du friterer de) og fritere i frossen tilstand om du vil ha en kjapp middagsløsning en dag!

Til 20 vårruller trenger du:

  • 1 pakke vårrull ark
  • 400 g karbonadedeig
  • 1/2 gul løk, grovkuttet
  • 1 gulrot, revet
  • 1 terning frisk ingefær
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 1 stk hjertesalat, finkuttet
  • 2 stilker vårløk
  • 1 ss østerssaus
  • 1 ts fiskesaus
  • 6 ss ketsjap manis
  • 1 pakke risnudler
  • solsikkeolje til fritering
  • sweet chili saus til servering

Start med å steke karbonadedeigen i en stekepanne sammen med løk og gulrot. Tilsett finkuttet ingefær, chili, hjertesalat, vårløk og stek ca 5 minutter. Tilsett østerssaus, fiskesaus og ketsjap manis til du får en litt fuktig blanding.

Kok opp vann og kok risnudler etter anvisning på pakken. Sil av vannet, og vend nudlene inn i kjøtt- og grønnsaksblandingen.

Skill vårrullarkene fra hverandre og legg de på kjøkkenbenken. Fordel kjøttblandingen i en stripe på diagonalen på risarket. Pensle det ene hjørnet med vann. Rull fra motsatt hjørne over kjøttet og brett kantene inn på siden og form en vårrull. “lim” vårrullen ved å feste det fuktede hjørnet til slutt rundt rullen.

Gjør dette med alle vårrullene. legg de på et bakepapir etter hvert som de blir ferdige.

Kok opp solsikkeolje i en kasserolle til du ser at det bobler rundt en trepinne når du holder den oppi. Bruk gjerne en tresleiv til denne testen.

Vårruller med Kjøttdeig og Nudler (9)Legg oppi èn og èn vårrull og la den fritere i ca 30-60 sekunder til den er gyllen og fin. Legg den så på litt kjøkkenpapir. Fortsett med alle (eller ås mange du har tenkt å spise) Frys de du ikke skal spise før du friterer de, så har du en rask middag en annen dag.

Server med en god sweet chili saus

Vel Bekomme!

, ,

No comments yet.

Leave a Reply