Franskinspirert Kyllinggryte

31. januar 2012

Fugl, Kylling, Middag

Dette er en kjempegod og enkel kyllinggryte basert på rødvin. Den lager seg så å si selv og egner seg godt om man skal lage god mat til mange.

Til 4 personer trenger du:

  • 4 kyllingfileter i store biter
  • 1 ss smør + 1 ss olje til steking
  • 6 dl rødvin
  • 3 dl hønsekraft
  • 2 ss tomatpuré
  • 5 store sjalottløker
  • 3 gulerøtter
  • 3 laurbærblad
  • 1 stor neve frisk timian
  • salt og pepper

Skjær kyllingfiletene i store biter og brun i varm panne sammen med smør og olje på alle sider. Hell mesteparten av rødvinen i en gryte og tilsett kraft, tomatpuré. Rens og del sjalottløker i to, kutt gulerøtter i passe biter og legg i gryten. Legg i laurbærblad og når kyllingbitene er ferdig brunet legger du dem i gryten. Krydre med salt og pepper. La gryten småkoke i minst 45 minutter, men den kan godt stå lengre. Kjøttet blir bare mørere av å stå lengre. Hvis du vil ha tykkere saus kan du blande litt hvetemel med kaldt vann og røre inn, og hvis du vil ha litt mer saus tilsetter du mer rødvin og småkoker litt videre. For servering legger du på en stor neve frisk timian.

Server med potetmos og brokkoli.

Vel Bekomme!

, , , ,

3 Responses to “Franskinspirert Kyllinggryte”

  1. Jarle Says:

    Denne enkel å lage og bare helt utrolig god! Fruen i huset var spesielt fornøyd 🙂

    Reply

  2. Jarle Says:

    Denne er enkel å lage og bare helt utrolig god! Fruen i huset var spesielt fornøyd 🙂

    Reply

Leave a Reply to Jarle