Enkel Laksetartar med Sukkerterter og Karse

19. mars 2015

Fisk og Skalldyr

Laksetartar med KarsesalatDette er en kjempeenkel og veldig god forrett som du godt kan lage tidligere på dagen slik at det bare er å anrette den rett før gjestene kommer. Både lakseblandingen og salaten blir bare bedre av å stå litt så smakene får satt seg litt.

Til 6 personer trenger du:

  • 350 g hakket laksefilet (jeg brukte salmalaksen)
  • 2 ss grovhakket sylteagurk
  • 1 ts sennep (gjerne grov type)
  • 2 ss creme freishe
  • 1 ts frisk dill
  • salt og pepper
  • 50 g finstrimlede sukkererter
  • 1/2 boks karse
  • 1 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 1 ts sitronsaft
  • 6 små skiver toastet landbrød

Bland sammen den hakkede laksen med sylteagurk, sennep, creme freishe, dill og salt og pepper. La gjerne denne blandingen stå et par timer i kjøleskapet.

Bland sammen finstrimlede sukkererter, karse, sitronsaft, olivenolje, salt og pepper og sett i kjøleskapet.

Anrett lakseblandingen fint på en toastskive sammen med frisk salat og gjerne en ekstra klatt creme fraishe. Jeg brukte en anrettingsring (rund utstikker) til å få salaten jevnt oppå den runde toasten.

Vel bekomme!

 

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply