Biff med Perlepotetsalat, Blåmuggost og Sennepsaus

15. november 2016

Kjøtt

biff-med-perlepotetsalat-blamuggost-og-sennepssausBiff på en tirsdag sier du? Ja det går fint sier jeg! Det trenger ikke ta så lang tid heller:) Og hvorfor ikke skjemme bort samboer/kjærste/mann/kone/barn med å anrette litt delikat på fatet også? Det tar deg 2 minutter ekstra, og dere ender opp med et litt ekstra fint måltid…på en tirsdag! Eller den dagen i uken dere ikke må haste avgårde på fotballtrening eller andre aktiviteter, for da kan jo en biff sitte litt tungt i magen etterpå;)

Til denne retten, som tar deg ca 30 minutter trenger du: (4 pers)

  • 500 g ytrefilet av okse
  • 2 ss smør
  • salt og pepper
  • 400 g perlepoteter (evt. amandine, ratte eller annen småpotet)
  • 3 gulrøtter, delt i skiver
  • 4 sjalottløk, delt i 4 på langs
  • 15 rosenkål, delt opp i blader (jeg kastet det som er helt innerst og brukte bare de fineste bladene)
  • 2 never valnøtter
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sukker
  • salt og pepper
  • 2 ss frisk timian
  • 4 ss blåmuggost

Rask sennepsaus:

  • 1 boks creme freishe
  • 4 ss bodsennep
  • 1 ts sukker
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • salt og pepper
  • 4 ss finhakket dill

Sett ovnen på 180 grader.

Forkok potetene i 5-8 minutter før du damper godt av dem og legger de til side. Kutt gulrøtter. Rens rosenkål og løk.

Biffene krydres med salt og pepper og brunes godt på alle sider i smør og olje i en varm stekepanne. Sett biffene i ovnen etter bruning i 3 minutter, og la de hvile i tre minutter på kjøkkenbenken før du setter de i ovnen i 3 minutter igjen. La de hvile før jeg skjærer i dem. Dette for medium stekt.

Når det er ca 5 minutter til biffene er klare steker du potetene, gulrøttene og løken i smør og olje i stekepannen du brunet smøret i. Tilsett litt sukker for sødme og karamellisering av grønnsakene. Legg i rosenkålladene de siste par minuttene og vend godt inn slik at du får en fin blanding av grønnsaker. Vend inn valnøttene og frisk timian.

Bland sammen alle ingrediensene til sennepssausen.

Server Biffskiver med perlepotetsalat, noen små biter blåmuggost (ca 1 ss per person) og sennepsaus.

Vel Bekomme!

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply