Biff med bakte Perlepoteter, Eple og Sennepvinagrette

17. november 2016

Kjøtt

biff-med-bakte-perlepoteter-epler-agurk-og-sennepsvinagrette-3Her kommer en biffmiddag med litt friskere og syrligere tilbehør for den som vil ha litt variasjon.

Til 4 personer trenger du:

  • 600 g indrefilet
  • 2 ss smør
  • salt og pepper
  • 400 g perlepoteter
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 2 røde epler
  • 1 slangeagurk
  • 1/2 dl olivenolje
  • salt og pepper
  • sitronsaften fra 1/2 sitron
  • 3 ss frisk dill

Sennepsvinagrette:

  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 finhakket sjalottløk
  • 1,5 ss dijonsennep
  • salt og pepper

Sett ovnen på 180 grader.

Forkok potetene i 5 minutter, hell av vannet og damp av i 2 minutter. Legg potetene i en ildfast form og vend de godt inn i olivenolje, salt og pepper. Bak de i ovnen i 20 minutter. trykk de lett ned til skallet sprekker litt og bak videre i 10 min.

Mens du venter krydrer du biffene med salt og pepper og bruner de godt på alle sider i smør og olje i en varm stekepanne. Sett biffene i ovnen etter bruning i 3 minutter, og la de hvile i tre minutter på kjøkkenbenken før du setter de i ovnen i 3 minutter igjen. La de hvile før jeg skjærer i dem. Dette for medium stekt.

biff-med-bakte-perlepoteter-epler-agurk-og-sennepsvinagrette-5Bruk et kulejern (eller kutt i passe store deler) og form kuler av eplene og agurken. Legg i en skål og vend inn 1/2 dl olivenolje, dill, sitronsaft og salt og pepper. Når potetene tas ut av ovnen vender du eple- og agurksalaten inn i potetene.

Vinagretten lager du ved å steke sjalottløken i litt av oljen til den er blank. Tilsett hvitvinseddik og resten av oljen og soyasausen. Tilsett salt pepper og sennep.

Server biff med bakte poteter, eple- og agurksalat og sennepsvinagrette.

Vel Bekomme!

, ,

No comments yet.

Leave a Reply